اتوماسیون یا روباتیزه کردن ( Automation) به معنی استفاده از ابزارهای کنترلی (مثلاً کامپیوتر) به جای انسان به منظور هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و پروسههای تولید است. اتوماسیون به بهرهگیری از سامانههای کنترل (مثل کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی، و دیگر سیستمهای کنترل صنعتی)، مکانیکی و الکترونیکی به کمک رایانه ها برای پایش (کنترل) گفته میشود، که در آن هدف، کاهش نیاز به دخالت انسان است.
یکی از مهمترین ارکان تولید صنعتی، اتوماسیون است که تا قبل از پیدایش آن، از دستگاههای مختلفی برای کنترل خطوط تولید استفاده می کردند که هر یک به شکل مجزا عمل می کردند و در آنها محدودیت ها و مشکلات زیادی نیز وجود داشت. هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از روبات، افزایش کارایی تجهیزات صنعتی و تولیدی است. هماهنگی و تناسب میان دستگاهها و روباتها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید، نتیجه استفاده از تکنولوژی اتوماسیون می باشد.
وظایف اتوماسیون صنعتی
سیستم صنعتی اتوماسیون مسئولیتی بیش از کنترل فرایند تولید را بر عهده دارد که توسط کارشناسان مربوطه تنظیم شده و عبارت است از:
- تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف تولید
- برقرار کردن استراتژی های کنترلی در کارخانه
- ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل
اتوماسیون خانگی یک فناوری نوظهور و در حال گسترش است که در پایینترین سطح خود میتواند به همهٔ خدمات و محصولاتی اشاره داشته باشد که بدون دخالت صاحبخانه عمل یا پیامی را در محیط خانه اجرا میکنند یا به نمایش درمیآورند.خانههایی که از چنین فنونی بهره میبرند خانهٔ هوشمند نیز نامیده میشوند.
کنترل از راه دور وسایل خانگی نیز بخشی از اتوماسیون خانگی محسوب میشود. ابزارهای اتوماسیون خانگی ممکن است برای روشن یا خاموش کردن وسایل منزل به کار روند یا تنظیمات عملکرد دستگاهها را بر اساس زمانهای از پیش تعیینشده تغییر دهند. این ابزارها همچنین ممکن است به گونهای تنظیم شوند که عملکرد تجهیزات را با توجه به تغییرات پیشآمده در محیط خانه تغییر دهند. خانههایی که از چنین فنونی بهره میبرند گاهی خانهٔ هوشمند یا ساختمان هوشمند نامیده میشوند.
میتوان با اقداماتی از جمله هوشمند سازی یا BMS مصرف انرژی الکتریکی در نازل رارا نصف کرد.باید توجه کرد علاوه بر ضرورتهای اقتصادی امروز دیگر ضرورتها از جمله ضرورت جلوگیری از گرمایش بیشتر زمین و مدیریت مصرف و حفاظت از محیط زیست نیز غیرقابل کتمان است.
با ما هوشمند سازی را تجربه کنید
شرکت راما کنترل
مجری طرح های توسعه ای اتوماسیون در تجهیزات خانگی و صنعتی ، برنامه نویسی و مانیوتورینگ طرح های صنعتی و خانگی اعم از پیاده سازی سیستم های کنترلی ، حسگرها و نمایشگرهای رابط بین انسان و ماشین با هدف هوشمند سازی و ارتقا امنیت. ثبت و گزارش رخدادها و تنظیم تمام پارامترهای کنترلی در امر فرمان دادن به تجهیزات صنعتی و خانگی به صورت اتوماتیک.
طرح های اجرایی راما کنترل
- طراحی ، نصب و راه اندازی تمام پروژه ها با استفاده از تجهیزات روز دنیا DELTA,SIEMENS,FATEK
- نصب و راه اندازی سیستم مانیتورینگ های صنعتی .
- کنترل تمام ابزارهای کنترلی ابزار دقیق اعم از فشارسنج ها . شیرهای تدریجی و غیره
- کنترل و برنامه ریزی و نصب تمام اینورترها و درایو های روز دنیا اعم از DELTA,SIEMENS,SSTON,DANFOS.
- تعمیرات و نگه داری انواع تجهیزات اتوماسیون.
-
ارتقا و توسعه بخشی به سیستم های اتوماسیون موجود.